Menu

Ernst Hutter & Die Egerlander

Datum Vrij 23.11.2018
Aanvang 20:30 uur
Deur open: 19:00

Ernst Hutter und die Egerländer Muzikanten

Het zou iets als het "Egerländer algoritme", kunnen zijn, de nummers "- 30-15 90-60" . Een algoritme als een soort "ritme generator" voor de "Grote Jubileum tour 2016". Men kan zich afvragen "Wat  zijn dat voor de nummers die hier in lijn achtereen staan?" Een blik op de geschiedenis van de "Egerländer Muzikanten", die begon in 1956 met de oprichting van Ernst Mosch, en de voortzetting van het succesverhaal onder Ernst Hutter, zijn de antwoorden.


Ernst Mosch, de legendarische oprichter en lange tijd leider van de "Egerlander Muzikanten" zou op 7 november 2015 90 jaar zijn geworden. "90 jaar Ernst Mosch" is dus het eerste getal van het Jubileumjaar. In de 43 jaar van zijn grote levenswerk heeft hij van de "Egerlander Musikanten"  "het meest succesvolle blaasmuziekorkest van de wereld gemaakt. Zijn recept voor succes; perfecte, swingende en emotionele blaasmuziek. Dit is wat hij zijn toenmalige muzikanten en hun volgende generatie heeft nagelaten; Leven voor blaasmuziek


21 april 1956 wordt beschouwd als de verjaardag van de "Egerlander Muzikanten". Daarom is dit het volgende nummer in onze reeks van "60 jaar Egerlander Muzikanten". Een getal dat een piek voor een ensemble van de populaire stemmingsmuziek vertegenwoordigt. Als de "Rolling Stones" met hun  54 jaar  de "meest langblijvende band in de rock geschiedenis" blijkt te zijn, dan is dat is niet minder waar voor het 60-jarige succesverhaal van het "meest succesvolle blaasorkest in de wereld". Geen band heeft wereldwijd relatief  zoveel internationale succesvolle tours gespeeld. De toegekende goud en platina record platenverkoop tonen een populariteit, die nog steeds tot de huidige tijd onverminderd doorgaat. Dit maakt de "Egerlander Muzikanten" tot "klassiekers" van onze multiculturele wereld.


Ernst Mosch heeft altijd gezegd met betrekking tot zijn muzikanten: "Zonder hen zouden we dit decennia lang durende succes zeker niet behaald hebben. En dat is waarom ik zo trots en hen eeuwig dankbaar ben. Ieder van hen kent zijn instrument meesterlijk. En wat misschien nog belangrijker is- ze zijn allemaal goede vrienden. Verbonden door de liefde voor onze muziek. Alleen in deze harmonie kan men zo vele jaren zulke populariteit en geliefdheid  bereiken en handhaven." Woorden die nog steeds populair zijn tot op de dag van vandaag.


Midden jaren '80 bracht Ernst Mosch de tenorhoorn Ernst Hutter naar de "Egerländer Muzikanten". De paden van beide professionals hadden zich al eerder gekruist in Südfunk Dance Orchestra met Erwin Lehn, waar Mosch ooit lead trombonist was en Ernst Hutter het tot de dag van vandaag nog is (de hedendaagse SWR Big Band). Dit brengt ons tot het derde getal, 30 jaar Ernst Hutter  een soort jubileum van "corporate lidmaatschap" bij wijze van spreken. Hiermee sluit dit getal  zich naadloos aan in de jubileum tour. Na de dood van Ernst Mosch vervolgde het ensemble, onder de nieuwe leiding van Ernst Hutter,  zijn weg naar een succesvolle toekomst ". Een van de eerste nieuwe tours heette dan ook  "in de voetsporen van Ernst Mosch".


In 2018  spelen de Egerländer Muzikanten al 17 jaar of onder leiding van Ernst Hutter.  Samen met vertegenwoordigen van de tweede generatie van musici in het orkest, is hij erin geslaagd, om te socialiseren met nieuwe, creatieve en hedendaagse composities en arrangementen, en muzikale toewijding en professionaliteit om de eerdere successen te vervolgen. Met gedurfde beslissingen en toekomst bewustzijn heeft hij inmiddels de derde generatie muzikanten geïntegreerd in de "Egerlander Muzikanten". Hiermee heeft hij de grote en kostbare traditie van zijn voorganger zeker gesteld. Volgeboekte tournees, vernieuwende producties in beeld en geluid zullen de "Egerlander Muzikanten"  de verdere weg van hun succes wijzen.


In het programma van de "Grote Jubileum Tour" vindt met het idee "90-60 - 30-15"  terug; Na - klassieker uit de pen van Ernst Moschs als 'Bohemian Wind "of" Kesselflicker "en hits uit het  60-jarige repertoire van" Egerländer Muzikanten "als" Start Frei "," Fuchsgraben Polka "of" Rauschende Birken ". Met een dergelijke populaire titels zoals "„Hörst du das Rauschen der Wälder" of "Wastl-Polka" Ernst Hutter is het weer gelukt om oude composities in de nieuwe tijd te transporteren, zoals hij het heeft meegemaakt bij Ernst Mosch 30 jaar geleden. Andere klassiekers en "oudjes" worden aangevuld met nieuwe composities van Ernst Hutter en zijn orkest collegas Helmut Kassner en Nick Loris, die de tijdgeest van de blaasmuziek van de laatste 15 jaar ademen.  Natuurlijk zijn er - zoals altijd - ook de grote solisten van het orkest te horen in bijzondere composities.

< Terug naar agendaoverzicht

Tickets voor dit concert kosten € 36,25 exclusief reserveringskosten en zijn verkrijgbaar via www.plt.nl