Menu

WMC Finale dirigentenwedstrijd : European Union Youth Wind Orchestra & National Jeugd Harmonie Orkest

Datum Woe 19.07.2017
Aanvang 20:00 uur
Deur open: 19:00 uur

Europa, Japan, China, Colombia, Costa Rica en de VS: in 2016 en 2017 organiseerden WMC Kerkrade en de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs (BVOI) acht dirigentencursussen verspreid over de hele wereld.
Een totaal vernieuwd format dus. De vier- of vijfdaagse cursussen werden verzorgd door toonaangevende musici die een sterke band hebben met de regionale cultuur en blaasmuzieksector.
 
De beloning: deelname aan de dirigentenwedstrijd tijdens de 18e editie van WMC. Van iedere cursus zijn maximaal twee kandidaten geselecteerd voor een plek in de finale van deze felbegeerde wedstrijd.
 
Bij dit nieuwe format past ook een nieuw orkest. Daarom is gekozen voor het European Union Youth Wind Orchestra. Een orkest van jonge ambitieuze talenten dat onder leiding staat van topdirigent Jan Cober. Tijdens het tweede gedeelte van de avond kunt u luisteren naar een wedergeboren talentenorkest: Het Nederlands Nationaal Jeugd Harmonie Orkest. Dit orkest werd aanvankelijk opgericht in 1986 door het toenmalige SAMO Nederland en heeft onder leiding gestaan van Jan Cober en Alex Schillings. Nu staat dit orkest onder leiding van Jos Schroevers.
 
Kortom: een avond waarbij internationaal talent centraal staat.

Kijk voor meer informatie op www.wmc.nl

< Terug naar agendaoverzicht

Prijs tickets: € 20,00
Tickets zijn online verkrijgbaar via wmc.supergastvrij.nl

Belangrijk:
De rolstoelplaats is inclusief 1 zitplaats voor begeleiding. Begeleiding zit altijd naast of achter de rolstoelgebruiker. (In de plattegrond op de ticketing website ziet u hier een kruisje staan. Dit is de plek voor de begeleider).