Menu

WMC Goran Bregovic, Wedding and Funeral Band (Balkan Brass)

Datum Din 18.07.2017
Aanvang 20:00 uur
Deur open: 19:00 uur

Van het stampende rock-n-roll tot melancholische overpeinzingen over het leven. Dinsdag 18 juli treedt internationaal gelauwerd muzikant en componist Goran Bregović op in de Rodahal in Kerkrade. De Joegoslaaf, die bekend staat als Keizer van de Balkan, mixt traditionele zigeunermuziek met onmiskenbare popklanken. Deze veelzijdige musicus componeerde soundtracks voor films, zocht de samenwerking met rocker Iggy Pop en toert op dit moment met zijn Wedding and Funeral Band over de hele wereld.
 
Zowel op zijn platen als live trekt Bregović alle registers open:  van tango en pop, tot klassiek en rock. De rode draad in zijn veelomvattende œvre is echter de zigeunermuziek. Op zijn album Champagne for Gypsies uit 2012 bezingt hij, samen met onder andere de Gipsy Kings en Eugene Hutz van Gogol Bordello, het tragische lot van de zigeuners. Maar hij viert ook hun grote invloed op de cultuur in Europa.
 
Het is niet alleen tragiek bij Bregović. Een lied als Gas Gas is bijvoorbeeld een onvervalst feestnummer waar zijn publiek stevig op kan dansen. Ook op zijn meest recente album Make Music Not War: Kalasnikov & Kalashnikov uit 2014, waarvoor hij samenwerkte met het Athens Symphony Orchestra, slaat hij zijn luisteraars om de oren met opzwepende Balkanklanken. Bregović bedient zich kortom van een zeer breed palet aan stijlen en emoties.
 
Goran Bregović
Bregović (1950) werd geboren in Joegoslavië en begon zijn carrière als bassist van de amateurband Beštije. In 1974 richtte hij de band Bijelo Dugme, waarmee hij in korte tijd veel succes had. Inmiddels is hij al jaren de belangrijkste vertegenwoordiger van de Balkan Sound. Zijn nummer 1-hits scoorde Bregović met de Poolse zangeres Kayah. Nu musiceert en componeert hij al geruime tijd met de Wedding and Funeral Band. Met deze band maakt hij in 2008 ook zijn opwachting op het Eurovisie Songfestival. In 2015 was Bregovic voor het laatst in Nederland te beluisteren, toen als speciale gast bij het jubileum van het Noord Nederlands Orkest. En nu dus voor het eerst in de Rodahal in Kerkrade!

YouTube: https://www.youtube.com
Foto: Neboja Babic

Kijk voor meer informatie op www.wmc.nl

< Terug naar agendaoverzicht

Prijs tickets: € 35,00
Tickets zijn online verkrijgbaar via wmc.supergastvrij.nl

Belangrijk:
De rolstoelplaats is inclusief 1 zitplaats voor begeleiding. Begeleiding zit altijd naast of achter de rolstoelgebruiker. (In de plattegrond op de ticketing website ziet u hier een kruisje staan. Dit is de plek voor de begeleider).