Menu

Geschiedenis Rodahal

De geschiedenis van de Rodahal begint in juli 1966. In die maand wordt de Rodahal voor het eerst in gebruik genomen voor het Wereld Muziek Concours (WMC). De hal werd gebouwd voor de verdere ontwikkeling van het verenigingsleven in Kerkrade en om grote evenementen onder te brengen. Sindsdien vonden in dit multifunctionele centrum veel activiteiten plaats. Zoals uiteraard het WMC, carnavalsvieringen, pop- en klassieke concerten en tentoonstellingen. Tal van grootheden traden op, van Status Quo tot Dire Straits en van Bob Dylan tot Lenny Kravitz.

In 1999 verhuurt de Gemeente Kerkrade het complex aan Brand Bierbrouwerij, die het weer onderverhuurt aan Lahador BV van Paul Priem. Op 1 december 2005 gaat de exploitatie van de Rodahal over naar de huidige exploitant, Van Melick the catering company.

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.